Ρεφλεξολογία - Αρμονία - Ευεξία - Μασάζ Τρίκαλα
15837
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15837,page-child,parent-pageid-15380,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι εναλλακτική, θεραπευτική μέθοδος που απαλλάσσει ή ανακουφίζει το άτομο από τον πόνο, ενεργοποιώντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος μέσω μαλάξεων και της πίεσης που ασκείται από τον θεραπευτή. Στηρίζεται στην επισταμένη παρατήρηση αιώνων και σε μελέτες, που συσχετίζουν διάφορα μέρη του σώματος με εσωτερικά όργανα, στα οποία θα μπορούσε κανείς να έχει πρόσβαση μόνο επεμβατικά ή φαρμακευτικά, στηριζόμενος μόνο στην δυτική ιατρική.

 

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός, αποτελείται από διάφορα συστήματα οργάνων τα οποία συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, αλληλεπιδρούν και εκτελούν όλες τις λειτουργίες. Κάπως έτσι ο άνθρωπος ζει και εξελίσσεται υγιής. Τι συμβαίνει όμως, όταν αυτός ο τέλεια σχεδιασμένος μηχανισμός, αποσυντονίζεται; Τότε είναι που ξεκινούν οι ενοχλήσεις και – σε πιο σοβαρές περιπτώσεις- οι ασθένειες.

Η Ρεφλεξολογία λοιπόν, ως θεραπευτική μέθοδος, στηρίζεται στην παραδοχή ότι το σώμα μας λειτουργεί με ενέργεια, η οποία το διατρέχει από την κορυφή ως τα νύχια, μέσω ενεργειακών καναλιών, τα οποία αντικατοπτρίζονται κυρίως στα άνω και κάτω άκρα μας. Υπάρχουν δηλαδή στα χέρια και στα πόδια, όπως επίσης και σε άλλα σημεία του σώματος (αυτιά, πρόσωπο κ.α), ζώνες και αντανακλαστικά σημεία που συνδέονται με κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος. Τα σημεία αυτά, όταν διεγείρονται, πιεζόμενα από τον θεραπευτή, ενεργοποιούνται, αποφορτίζονται και εν τέλει οδηγούν το σώμα να βρει την αρχική του ισορροπία.

 

Πώς μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει;

 

Αυτή η ολιστική θεραπεία δρα προληπτικά, αλλά μπορεί να ανακουφίσει και να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις, όπως:

  • αϋπνία
  • υψηλή αρτηριακή πίεση
  • ημικρανίες και πονοκεφάλους χρόνιας ιγμορίτιδας
  • ορμονικές διαταραχές και συμπτώματα της εγκυμοσύνης
  • διαταραχές του πεπτικού συστήματος
  • πόνο του κάτω μέρους της πλάτης, των ώμων και του αυχένα
  • στρες και ένταση
  • συμπτώματα της αρθρίτιδας
  • υπογονιμότητα

Η ρεφλεξολογία δεν είναι πανάκεια και δεν πρέπει ποτέ να είναι ένα υποκατάστατο της ιατρικής θεραπείας. Ωστόσο, ενθαρρύνοντας την ισορροπία στο σώμα μπορεί να βελτιώσετε την υγεία.

 

Η ρεφλεξολογία είναι πολύ χαλαρωτική και είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο. Βοηθά στη διευκόλυνση των ασθενειών και παθήσεων, και τα υγιή άτομα μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Η ρεφλεξολογία μπορεί να είναι καλή για τους ανθρώπους που βιώνουν συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές στη ζωή τους.